Big Eyes al lui Tim Burton

January 24, 2015 at 9:24 am

big-eyesMie mi-a placut. Nu m-a dat pe spate, dar mi-a tinut interesul ridicat o ora jumate. Povestea e faina, mai ales ca, aparent, e dupa un caz real. Te induce in eroare cand incepe, ca ai senzatia ca vei urmari un alt My One and Only, in care protagonista isi ia copilul si pleaca dintr-o casnicie neprietenoasa, intr-o vreme in care “nu era la moda” sa faci asta, respectiv prin anii ’50.

Dar nope, Big Eyes ia o alta turnura o data cu aparitia lui Christoph Waltz, a carui actorie o iubesc de mor, de cand l-am vazut prima data in Inglourious Basterds. Si nici in Big Eyes nu mi se pare mai prejos, ba chiar rolul zic eu ca-i dificil, desi unii critici zic ca n-ar fi cea mai buna performance a lui. Pe mine m-a cucerit. Dar eu nu-s critic de film, ci doar o cinefila.

Big Eyes se vede prin ai lui Amy Adams big eyes, care nici n-ar fi avut nevoie de restul fetei in acest film, atat de expresivi ii sunt ochii. A luat si Globul de Aur anul asta pentru cea mai buna actrita cu rolul din Big Eyes.

Filmul te tine acolo si-ajungi sa tii cu protagonista, imaginea e minunata, iar unele cadre zici ca sunt pictate, asa cum ii sta bine lui Tim Burton. Daca ai o ora jumate si vrei sa vezi un film nou si fain, chiar daca nu neaparat wow, un film cu o poveste interesanta si actori senzationali, go for Big Eyes.

Despre ce e? Pentru mine, despre compromis, despre cat de usor poti sa te gasesti sau dimpotriva, sa te pierzi.

Oficial, incercand sa evit spoiler-ele, despre o pictorita, care reuseste sa plece dintr-o casnicie nereusita  intr-o perioada in care nu era chiar usor sa te intretii ca mama singura si a carei munca ajunga sa aiba un succes nebun prin talentul de salesman al celui de-al doilea sot.

Regizor: Tim Burton

Scenaristi: Scott Alexander, Larry Karaszewski

Actori principali: Amy Adams, Christoph Waltz

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!