Birdman a luat Oscar-ul

February 23, 2015 at 10:16 am

oscarspentru cel mai bun film, cea mai buna regie, cel mai bun scenariu original si cea mai buna imagine…iar eu am pierdut pariul. Imi pusesem banii in pariul cu my BFF pe The Grand Budapest Hotel al lui Wes Anderson. Cu tot respectul, in continuare imi plac mai mult The Grand Budapest Hotel si The Imitation Game decat Birdman, desi pot sa ii recunosc valoarea regizorala castigatorului. Doar ca pe mine nu m-a atins la fel de tare si cred ca trebuie sa ai o anumita stare ca sa-l poti urmari.

Julianne Moore a castigat Oscar-ul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru rolul din Still Alice. A jucat formidabil ca de obicei, dar filmul nu m-a lovit in stomac, cum a facut-o spre exemplu, pe o tema similara, You’re not you. Desi imi place Julianne Moore, de data asta, pentru cea mai buna actrita in rol principal, eu am pariat pe Rosamund Pike din Gone Girl, care a interpretat exceptional un rol complex, din punctul meu de vedere, tragand in sus filmul si chiar si pe Ben Afleck. Da’, sunt bitch, I know.

Eddie Redmayne a castigat la categoria cel mai bun actor in rol principal, pentru rolul din The Theory of Everything. Am pariat pe el, caci interpretarea lui a fost spectaculos de realista. Mesajul a fost fain, dar filmul n-a intrat pe lista mea de favorite, de aceea nici nu am scris despre el.

J.K. Simmons a luat Oscar-ul pentru rolul secundar din Whiplash si ma bucur maxim. Cand am scris despre film, asta ziceam, ca daca ar depinde de mine, i-as da un Oscar. Yeeey!

Patricia Arquette a lua Oscar-ul pentru rolul secundar din Boyhood si o sa ma abtin de la comentarii. Ba nu:D Filmul ala nu stiu ce-a cautat la Oscar. Doar pentru ideea de a filma cu aceeasi actori de-a lungul a cativa ani? Really?

Ida a castigat Oscar-ul pentru cel mai bun film strain. Asa cum si trebuia. Am scris despre film aici si il recomand in continuare.

The Grand Budapest Hotel a luat 4 Oscar-uri: production design, costume,  makeup si hairstyling, music (original score). 

The Imitation Game a luat Oscar-ul pentru cel mai bun scenariu (adaptare). Macar atat:)

Lista completa cu nominalizarile si castigatorii, o gasiti aici

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page. Or below!