Closer to the Moon – 9 premii Gopo

March 31, 2015 at 10:36 am

closer to the moon caranfilNu-l cunosc pe Nae Caranfil si nu sunt critic de film. Doar un spectator. Si de filme romanesti si de filme straine. Si la mall. Si in cinematografe in care inca se simte mirosul de comunism. Ma bucur ca aseara a castigat Nae Caranfil cu Closer to the Moon. Pentru ca e un film fain. A fost primul film despre care am scris cand am inceput sa scriu pe blog pentru ca era atunci in cinema si mi-a placut. Parerea mea de cinefil despre Closer to the Moon o gasiti cu totul aici.

De ce ma mai bucur eu asa de mult pentru Closer to the Moon? Pentru ca eu sunt de parere ca incolo, spre stilul lui Caranfil trebuie sa evolueze industria cinematografica din Romania. Ca altfel, daca te apuci sa citesti cronici de film, ai senzatia ca Romania e plina de filme bune cu mesaje profunde, intelese doar de cei avizati. Which is not. And should not be. Ar trebui sa fie plina de filme bune, nu de relatari in imagini. Dar cred ca, poate pentru ca industria e asa de mica, toti se pupa cu cine se cunosc, macar in public. Dar apoi, oricat de mult s-ar fi pupat prin online si offline, cand vine vremea de vot intim si secret…nu te mai tine nimeni sa votezi altfel decat cu ce film ti-a placut. Si Closer to the Moon e film de placut.

In afara de premiul pentru cel mai bun film, cea mai buna regie si cel mai bun scenariu, Closer to the Moon, a mai ras inca 6 premii  Gopo: cel mai bun sunet (Florin Tabacaru, Alexandru Dumitru, Marius Leftarache), cea mai buna imagine  (Marius Panduru), cel mai bun montaj (Catalin Cristutiu, Larry Madaras, Roberto Silvi), cea mai buna muzica originala (Laurent Couson), cele mai bune costume (Doina Levintza), cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura (Laura Ozier, Elena Tudor, Lucas Coulon, Maria Andreescu). Si i-am enumerat pe toti, pentru ca mi se pare senzational ce au facut oamenii astia ca echipa.

Lista completa a castigatorilor o gasiti pe site-ul oficial, respectiv aici: http://www.premiilegopo.ro/castigatori/2015

Decernarea am vazut-o pe TVR2, caci rochia mea de gala era la curatatorie, dar m-am bucurat ca nu am fost in sala, pentru ca mi s-a parut foarte trist. Nu mi-e clar ce se intampla cu oamenii care merg la evenimente cu batul in cur dupa ei si mai ales, daca sunt asa de tristi, de ce nu stau acasa. Mai fac si aglomeratie pe strada degeaba.

Cele mai amuzante si relaxate desi emotionate au fost doua tinere de 60+, respectiv Eugenia Bosînceanu, care a primit premiul Gopo pentru Intreaga Activitate si Coca Bloos, care a primit premiul Gopo pentru Intreaga Cariera .

 Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page. Or below!