Fury al lui David Ayer

October 26, 2014 at 10:46 am

furyE de vazut la cinema, nu acasa. E filmul care m-a umplut de mixed feelings ca niciun altul in ultimul an. E filmul care desi a durat 2 ore jumate n-am simtit ca ar fi trecut mai mult de una jumate: atat de bine e facut, structurat, sincronizat. E cu Brad Pitt, e hollywood-ian pana in maduva oaselor, e cu pac-pac, dar e awesome. E si cu romanca Anamaria Marinca, intr-un rol mic ce-i drept, dar pe care il ridica asa cum stie ea, cu naturalete si talent. Si pe mine m-apuca mandria cand o romanca joaca 1:1 cu Brad Pitt si la fel de bine ca el.

Fury e numele tancului care omoara fara mila nazisti, sub comanda lui Don ‘Wardaddy’ Collier (Brad Pitt). Regizorul David Ayer te baga in tanc si te tintuieste acolo sa simti tot ce simt cei cinci soldati in fiecare secunda. Razi cu ei, bei cu ei, plangi cu ei, speri cu ei, tii pe rand cu cine iti dicteaza regizorul, si-ajungi sa ucizi cu ei desi poate-n capul tau esti pacifistul pacifistilor. De-acolo ale mele mixed feelings.

Inocenta si umanitatea se transforma, dar nu se pierd neaparat, prin ochii lui Norman Ellison (Logan Lerman), tanarul dactilograf care vine pe campul de lupta pur ca o foaie alba de hartie si care se trezeste brusc mazgalit de ororile celui de-al doilea razboi mondial, sub comanda lui Brad Pitt, alaturi de inca trei actori care joaca demential: Shia LaBeoufMichael Peña si Jon Bernthal.

Despre ce e? Pentru mine a fost despre cum sa nu uiti lucruri care par atat de departe, dar care pot izbucni si maine, despre cat de mult sau putin poate insemna o viata si despre cum alegi sa ti-o traiesti indiferent de contextul in care esti.

Oficial, este despre ultima misiune a echipajul tancului Fury, cinci americani care au misiunea de a salva un pluton prins in spatele liniilor inamice. Vezi trailer-ul si te du la film!

Regizor: David Ayer
Scenarist: David Ayer
Actori principali: Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Peña, Jon Bernthal

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!