Hector and the Search for Happiness al lui Peter Chelsom

March 7, 2015 at 12:53 pm

hectorE un film cu mesaj. Un mesaj fain. E un film usor, de dupa-amiaza, dar care pe mine m-a amuzat si m-a emotionat in acelasi timp. Hector and the Search for Happiness e  un film pe care il recomand, mai ales daca esti in cautarea fericirii. Sau daca iti cauti drumul prin viata. S-ar putea sa iti deschida ochii si sa te surprinda placut.

Filmul nu are neaparat critici pozitive, dar noroc ca nu ma iau niciodata dupa critici, ca n-as mai ajunge sa vad niciun film pe placul inimii. Obviously, criticii se uita cu alti ochi la filme. Ei vor complex si complicat. Eu vreau simplu. Eu ma uit cu inima. Iar inima mea nu e asa de complicata: daca ii dai umor si poveste, mixate cu un pic de intelepciune, cam tresare. Iar Hector and the Search for Happiness a facut-o sa tresara. M-a binedispus.

Scenariul este adaptat dupa un romanul “Le voyage d’Hector ou la recherche de bonheur” scris de François Lelord, iar mie mi-a placut combinatia dintre stilul asta frantuzesc, accentul britanic al lui Simon Pegg si stilul posh al lui Rosamund Pike.

N-am citit cartea si prin urmare nu pot sa compar, dar constructia filmului  este extrem de fluida, ceea ce il face usor de urmarit, iar regizorul Peter Chelsom alege subtil unele detalii pentru a-si atinge scopul si se foloseste cu succes de tehnica desenelor pentru a face treceri, uneori surprinzatoare, intre anumite secvente.

Despre ce e? Pentru mine despre Intrebarea e care-i intrebarea :). Oficial, despre un psiholog plafonat si cu o viata sterila, care se hotaraste sa plece in China si Africa, in cautarea raspunsului la intrebarea: “Ce ii face pe oameni fericiti fericiti”, astfel incat sa isi poata ajuta pacientii.

Ah, pun mai jos trailer-ul, dar nu iti recomand sa te uiti la trailer in totalitate, ca e plin de spoiler-e. 🙂

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page! 

Actori principali: Simon Pegg, Rosamund Pike

Scenaristi: Maria von Heland, Peter Chelsom & Tinker Lindsay, dupa romanul “Le voyage d’Hector ou la recherche de bonheur”, scris de François Lelord

Regizor: Peter Chelsom