Ida al lui Pawel Pawlikowski

July 10, 2014 at 9:30 pm

Ida movieE un film cu personalitate. Puternica. Maximizata de imaginea alb-negru. Film din ala de intra in tine si creste exponential intr-o ora jumate si nu da sa se opreasca nici in zilele urmatoare. Film din ala pe care poti si vrei sa-l revezi. Film din ala de iti deschide universul catre regizorul respectiv (daca esti incult ca mine si n-ai mai vazut nimic facut de el) si te-apuci si cauti apoi alte filme de-ale lui. Asa e Ida.

Se zice ca apele linistite sunt adanci. Asa e Ida. Un film care curge linistit, dar te misca prin profunzime din doua in doua cadre. La fel ca personajele principale. Un film jucat din priviri. Privirile celor doua actrite: Agata Trzebuchowska si Agata Kulesza care spun in fiecare secunda, aproape magic, the story behind the story.

Prima are ceva aproape ireal in privire, cea de-a doua tot ce-i pamantesc, Iar Pawel Pawlikowski le ia si le pune impreuna ca intr-un cub Rubik desi alb-negru, pe care ti-l roteste sub priviri timp de 80 de minute pana cand la final ti-l serveste desavarsit.

Despre ce? Pentru mine despre alegeri si despre hotarare.

Oficial, despre o orfana crescuta la manastire si care, inainte de a-si depune juramantul pentru a deveni calugarita, trebuie sa o intalneasca pe matusa sa, alaturi de care porneste intr-o calatorie de descoperire a trecutului familiei si nu numai.

Regizor: Pawel Pawlikowski
Scenarist: Pawel Pawlikowski, Rebecca Lenkiewicz
Actori principali: Agata Trzebuchowska, Agata Kulesza
Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!