Love Building – comedia romaneasca la care ai voie sa mananci popcorn

March 31, 2014 at 7:18 pm

love buildingDin punctul meu de vedere Love Building este schimbarea la fata a cinematografiei romanesti. O comedie romaneasca de bun gust in 2013 si cu asta as putea spune tot. Dupa “magica” etapa minimalista din aceasta industrie in care scenaristii s-au zbatut sa nu spuna nimic “pe gura”, iar actorii sa nu joace, Love Building mi-a adus un zambet cat casa in suflet, pentru ca e un film romanesc la care in sfarsit poti sa manaci popcorn.

Poate n-ati observat, dar de obicei, la filmele romanesti nu ai voie sa rontai popcorn, o data pentru ca nu mai intelegi ce dumnezeu vorbesc oamenii aia acolo, caci sunetul este execrabil si a doua oara, pentru ca in secunda in care ai inceput sa rontai, jumatate de sala se intoarce dezaprobator spre tine, ca sa-ti fie clar ca intinezi arta cu molfaiala ta.

Ei bine, la Love Building nu m-a biciuit nimeni din priviri, iar sunetul a fost atat de bun incat a trecut cu brio testul nachos/popcorn. Si sunt convinsa ca Iulia Rugina – regizoarea filmului – nu ar fi considerat ca ii intinez arta cu rontaiala mea, ci dimpotriva, s-ar fi bucurat sa stie ca cineva se simte atat de bine la filmul ei.

Un film relaxat si relaxant despre 14 cupluri care incearca sa-si repare relatiile participand la un program condus de 3 terapeuti, ei insisi….broken, of course. Intre toate povestile n-ai cum sa nu gasesti una de-a ta sau de-a vreunui prieten si-ajungi sa tii cu diverse personaje, semn ca filmul te-atinge pe unde trebuie. Umorul de situatie, de dialog si mai ales de calitate rasare la fiecare pas in scenariul perfect sincronizat, scris de Ana Agopian, Oana Rasuceanu si Iulia Rugina. 

Actorii sunt 30 de absolventi ai cursului “Actorie de film” alaturi de Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol. Un film independent, facut de oameni frumosi, cu oameni frumosi si pentru un scop frumos: in loc de diploma, ca si-asa n-ar fi avut cei 30 ce sa faca cu ea. Macar asa stiu si ei pe ce au dat un ban si au si cu ce se arata la vreun casting.

Si pentru ca lucrurile frumoase merita continuate, acum se pregatesc de Love Building 2. Brava!, cum ar fi zis tataie.

Regizor: Iulia Rugina

Scenaristi: Ana Agopian, Oana Rasuceanu, Iulia Rugina

Actori principali: Dragos Bucur, Dorian Boguta, Alexandru Papadopol

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!