Predestination directed by Michael & Peter Spierig

January 9, 2015 at 5:24 pm

predestinationIt blew my mind! The story behind the story, nu neaparat realizarea filmului. Au trecut cateva saptamani de cand l-am vazut si inca ma mai trage mintea din cand in cand acolo si mi-aud creierul cum da sa faca scurtcircuit. Fuck! Wanna go again!

Cum ziceam, realizarea filmului nu stiu daca este cea mai fericita, pe alocuri devenind boring si dezlanat, dar e vorba doar de niste minute, pe ici pe acolo. Dar nici nu-mi dau seama cum ar fi putut sa modifice ceva astfel incat sa spuna povestea. Inteleg ca filmul este o adaptare dupa “All you zombies” scrisa in 1958 de Rober A. Heinlein. N-am citit-o, dar Wiki zice ca a fost scrisa intr-o singura zi.

Anyway, daca iti plac SF-urile smart, nu cele cu super efecte speciale, atunci iti recomand Predestination. Calatorii in timp, paradoxuri care-ti intorc mintea pe dos si twist-uri de situatii care nu lasa filmul sa devina previzibil. Trage un pic de tine si uita-te pana la final, caci va fi wow, iar replica “What Came First – The Chicken Or The Egg” te va urmari o buna perioada de timp. E cu Ethan Hawke si Sarah Snook, iar  Sarah Snook face o treaba mai mult decat buna. Parerea mea e ca e unul dintre cele mai bune filme din 2014.

Despre ce e? Pentru mine despre haos, perceptia lui, despre love yourself si despre decizii.

Oficial, despre un agent care calatoreste in timp, cu misiunea de a preveni crime cu victime in masa si care are ca ultima misiune sa il prinda pe unul dintre criminalii care a facut cele mai multe victime.

Regizori:  Michael Spierig  & Peter Spierig
Scenaristi: Michael Spierig  & Peter Spierig, dupa povestea “All You Zombies” a lui Robert A. Heinlein
Actori principali: Ethan Hawke, Sarah Snook

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!