The Grand Budapest Hotel al lui Wes Anderson

June 16, 2014 at 9:04 am

the grand budapest hotel - wes andersonDuminica seara e seara de film. Negresit, duminica mergem la film, eu si my BFF. Nu citim review-uri, mai aruncam un ochi scurt la trailere si alegem in functie de ora la care suntem disponibile si in functie de daca vrem nachos sau un cinema cu miros de comunism.


De vreo 15 duminici incoace singura fericire cand plecam de la film era c-am stat una langa cealalta si-am impartit acealasi oxigen 1 ora jumate, caci in rest, filmele au fost monstruos de proaste. N-o sa scriu despre ele, ca n-am ce.

Eh, dar iata, duminica trecuta, intr-o clipa de inspiratie maxima (aveam sa aflam mai tarziu) am ales sa mergem la Elvira Popescu, unde rula The Grand Budapest Hotel. Magic! Nu sunt critic de film, asa ca-mi permit astfel de iesiri: magic am zis! Te du si-ti ia bilet!

Are omu’ asta, Wes Anderson adica, un talent sa- ti coloroze sentimentele , sa te aseze linistit pe scaun si sa te plimbe de colo colo prin mintea lui. Si tu stai asa si te duci unde-ti spune el, cum iti spune el si mai ales cand iti spune el – caci sincronizarea este inca una dintre magiile lui – si e atat de bine, incat nu dai sa te mai ridici de pe scaunul ala nici cand se termina filmul.

Despre ce e? Pentru mine este un film despre iubire, in toate formele ei: iubirea de sine, iubirea fata de profesie, iubirea fata de sexul opus, fata de prieteni, fata de frumos, fata de poveste, iubirea fata de iubire.

Iubirea asta povestita in imagini asa de frumos de Wes Anderson cu stilul lui caracteristic, e transpusa in povestea unui concierge de la The Grand Budapest Hotel, Gustave H (Ralph Fiennes) si a lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al sau.

Regizor: Wes Anderson
Scenarist: Wes Anderson
Actori principali: Ralph Fiennes, F. Murray Abraham

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!