You’re Not You al lui George C. Wolfe

October 16, 2014 at 5:11 am

you-re-not-youSeamana mult cu frantuzescul Intouchables sau The Intouchables, dar tot ca mi-a placut. Bine, mi-a placut mai mult The Intouchables, dar acum vorbim despre You’re not You. Nu sunt critic de film si pentru mine un film bun e ala care ma face sa intru in poveste si sa simt ceva. Atat. Iar You’re Not You a facut asta pentru mine: m-a si amuzat, dar mi s-a si strans sufletul si-am plans in batista in vreo trei randuri, asa bitch cum sunt io. 

Cam tras de par pe alocuri personajul jucat de Emmy Rossum si-un pic prea enervant efectul de pe vocea lui Hilary Swank , dar overall filmul isi face treaba si te forteaza la un dialog cu propria-ti persoana, tragandu-te de urechi si de inima in cazul in care nu-ti dai seama ca Azi e Maine si inca astepti sa incepi sa fii tu.

Te mai face si sa te-ntrebi daca ala pe care care l-ai ales te vede. Si te rupe-n doua momentul: si daca da si daca ba. Daca te vede “for who you are” sau daca doar incerci sa fii cum te vede el.

Despre ce este? Pentru mine este despre alegeri. Despre frica. Si despre iubire, dar nu aia dintre el si ea: cealalta. Iubire pentru o alta fiinta umana. Si pentru viata.

Oficial, este despre o pianista diagnosticata cu ALS, care ajunge sa dezvolte o legatura puternica cu o studenta pe care a angajat-o sa aiba grija de ea, in ciuda (sau tocmai datorita) lipsei de experienta cu bolnavi si a stilului de viata al acesteia, care include sex, drugs and rock’n roll. Nu stiu daca 2014 e anul ALS sau daca e doar o coincidenta, dar nici nu conteaza. In loc de ALS poti pune orice boala fatala si povestea ramane aceeasi.

Regizor: George C. Wolfe
Scenaristi: Shana Feste & Jordan Roberts bazat pe romanul lui Michelle Wildgen
Actori principali: Hilary Swank, Emmy Rossum

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!