Asta sunt eu! Nu bre, asta vrei sa fii!

May 4, 2014 at 6:21 am

asta-sunt-eu“Asta sunt eu!” zice el senin ca o raza de soare apus, intr-o buna zi cand l-ai prins cu mata-n sac. Cum s-ar zice, iti convine, bine, nu-ti convine, iaca altul mama nu mai face. Si tu te uiti la el tampa, neintelegand unde s-a dus cel care mai ieri iti soptea-n ureche declaratii de amor si-ti promitea ca vrea sa fie mai bun pentru tine decat a fost pentru altele. Iar tu-l credeai privind la el cu ochii mari de mirare ca in sfarsit l-ai gasit.

Te ia cu plans, te freci la ochi, te uiti mai bine la el si te-ntrebi daca ai fost tu chioara de la inceput si i-ai pus calitati in carca sau undeva pe parcurs individul s-a razgandit din varii motive. Dreptul lui, de altfel. Da’ chiar asa, sa nu-si asume? Te-ai razgandit, te-ai razgandit amice, da’ ia-ti o pereche si zi asa, ca parca si io am avut ochii larg deschisi, cand am batut palma si ne-am inhamat la drum.

Tendinta e sa te-ndoiesti de tine si sa-ti vina sa te duci la oftalmolog ca data viitoare sa vezi de la-nceput ca “asa e el”. Dar ce crezi? Stai linistita si lasa dioptriile in vitrina la locul lor, ca ochii-ti sunt in regula. Ai dat doar peste prescolarul care a ratat prima lectie la gradinita, aia in care afli de ce nu e frumos sa minti!

Asa ca daca musiu se trezeste intr-o zi cu “Asta sunt eu!” in brate si nu vrea sa-l lase deloc, poti sa-i spui linistita inainte sa-l dai pe usa afara: “Nu bre, asta vrei sa fii!”, caci oamenii sunt fix ceea ce vor sa fie, iar el doar nu mai vrea sa fie ce s-a laudat a fi.

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!