Cum stii care e decizia buna?

August 8, 2014 at 5:21 am

oscarsOh, my favourite trick in the whole world. Care n-a dat gres niciodata. Cel putin pana acum. Se iau asa: una bucata situatie debusolanta cu rascruce de drumuri, cateva kile de praf de imaginatie si cunoastere de sine pana se incorporeaza.

Ingredientele le gasesti la tot pasul, mai ales situatiile debusolante, care nu te lasa noaptea sa dormi, ziua sa lucrezi si care-ti dau pace doar cand el sta ferm peste tine si in tine sau tu mladioasa deasupra, iar toate intrebarile par sa se topeasca intr-un chin demential de placut.

Dar imediat ce tigara de dupa s-a stins, se stinge si linistea. Si-o iei de la capat masurand decizia de jur imprejur, ca pe-o palarie pe care va trebui s-o porti vreme indelungata dupa ce o iei.

Dar ce nu face creierul cu o galeata de imaginatie? Ohoho, cate bune, cate rele.

Daca te-apuci si masori calculand de azi incolo, decizia e greu de luat, caci te lovesti de toata “realitatea” inconjuratoare, de toti “nu poti”, “nu stii”, de cati bani ai in cont, de toate fricile si gandurile ce te-nspaimanta cu toate ca-s doar in capul tau si te fac prost.

Dar the trick is… sa masori invers.

The trick is…sa te duci 60 de ani in viitor si sa te vezi cum stai tu asa la vreo 90 de ani, batran si stafidit, cu nepotii-n jurul tau si le spui povestea vietii tale, in timp ce ei se plictisesc maxim si-ar face orice sa-i lasi in pace cu povetele tale.

The trick is…sa-ti vezi viata ca pe-un film care s-a terminat, sau ma rog, ca pe doua, trei, patru filme, ca deh…doar esti la rascruce de drumuri. Lasa-ti imaginatia sa zburde, fa toate scenariile in toate cele 4 directii si-o sa se faca lumina. Caci unul singur dintre acele scenarii este acceptabil, una singura este povestea pe care vei vrea sa le-o spui nepotilor. Aia care te face sa mustacesti in timp ce construiesti scenariul si cel mai probabil cea care te sperie cel mai tare, dar care-ti umple sufletul.

And that’s the only way to go! Restul, sunt doar niste filme de duzina, care n-ar ajunge nici macar la un festival european.

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!