Daca ai privilegiul de a avea parinti in viata, nu-i iubi doar de Craciun

December 25, 2015 at 2:46 pm

privilegiuNu mai am voie sa gandesc, asa ca o s-o dau cum imi vine la taste. Cum se-aude ca se-apropie umflatelul de mos, brusc toata lumea isi aduce aminte ca are parinti si ca trebuie sa fie cuminte, sa-i iubeasca si sa mearga acasa. Unde-acasa? La mami si la tati, daca-s norocosi.

La cine? La aia doi pe care in restul anului ii acuzi ca te-au broke inside de mic, ca te-au batut cu cureaua la fundul gol ori ca n-au avut suficienti bani sa iti cumpere mai multe papusi. Sau ca nu te-au batut suficient, ori ca au avut prea multi bani si prea putina afectiune de dat. Si e problema ta daca n-ai inteles pana acum ca, cel mai probabil, oamenii astia au facut tot ce le-a stat lor in putinta. Si e problema ta daca putinta lor nu ti-e suficienta.

La cine? La aia doi pe care ii ocolesti cu sfintenie in restul anului, cu gandul si cu fapta si strambi din nas de fiecare data cand pe ecranul telefonului le apare numele…oh, ce-or mai vrea si de data asta? Iti spun eu, ba, daca inca nu te-ai prins: sa te stie bine. Indiferent de ce cuvinte spun la capatul celalalt al receptorului/skype-ului.

La cine? La aia doi care au vederi invechite si comuniste si te “terorizeaza” de fiecare data cu standardele lor care nu mai sunt de actualitate. Nu-ntelegi de ce te “terorizeaza”? Iti spune eu, ba, daca inca nu te-ai prins: sa te stie bine. Si e problema ta daca nu stii sa le spui ca esti bine, dupa standardele tale. Da’ esti bine?

La cine? La aia doi care incearca sa-ti controleze viata si te bat la cap sa te-asezi la casa ta, sa ai un job stabil, sa fii insurat la primarie si biserica si sa ai cel putin doi plozi. Nu-ntelegi de ce? Iti spun eu, ba, daca inca nu te-ai prins: sa te stie macar safe. Ca ei stiu ca n-or sa fie pentru totdeauna si-ar vrea sa se asigure ca nu haladuiesti prin lume homeless, mort de foame, neprotejat si urland de singuratate. Si e problema ta daca tu crezi ca asta inseamna ca n-au incredere in tine. Poate ca n-au incredere in ei si tot ce trebuie sa le spui e sa stea linistiti, ca au facut o treaba buna 🙂

La cine? La aia doi care ti-au dat viata. Si e problema ta daca in capul tau asta nu e dar suficient. Ca la cum mergeau lucrurile cu contraceptia pe vremea comunismului, well…you’re kind of fucking lucky ca esti.

Asa ca daca ai privilegiul de a avea parinti in viata, as zice ca decat sa umpli soselele tarii si sa-i iubesti doar de Craciun, mai bine-ti umpli capul si-n restul anului cu ganduri bune catre ei, sufletul cu iubire si imbratisari, fie ele si virtuale. Si daca te tine, imagineaza-ti macar o secunda cum ar fi sa nu ai privilegiul asta. Pe mine nu ma tine. Si cu siguranta nu ai puterea de a da timpul inapoi, asa ca enjoy your privilege while u have it!

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page or below!

P.S. Nu stii ce inseamna sa fii privilegiat?