De cati prieteni ai nevoie pentru a schimba un bec?

March 28, 2014 at 10:56 pm

de-cati-prieteni-ai-nevoie-ca-sa-schimbi-un-becAi stat prea mult in relatii “obosite” pentru ca n-ai stiut cum sa pui punct ori pentru ca-ti era groaza sa traiesti singur? Ai pastrat legatura cu oameni care au fost ceva in viata ta la un moment dat si n-ai stiut cum sa rupi legatura ca sa nu-i jignesti ori doar de dragul vremurilor apuse? Ti-ai pierdut vremea cu oameni despre care credeai ca “au nevoie” de tine, care te plictiseau sau de la care n-ai avut nimic de invatat doar pentru nu stiai cum sa spui NU? Inca o faci?

As vrea sa ma declar mai breaza si sa jur cu mana pe inima si pe-o panglica rosie ca eu n-am facut-o, dar ce crezi? As minti.

Am facut-o si eu, cu succes chiar: am fost campioana la a ajuta “suflete pierdute”, la a ma lasa condusa de nevoile mai mult sau mai putin importante ale celor din jurul meu, la a ma pune pe locul doi, la a asculta povestile de viata ale unor fiinte insipide care stiau doar sa se planga fara sa faca nimic, la a ma inconjura de oameni care doar imi mancau timp si energie.

Pana intr-o zi, acum cativa ani buni, cand m-a lovit peste ochi un egoism maxim, dar egoism din ala bun. Si-am stat vreo doua secunde pe ganduri, am calculat de cati prieteni am nevoie pentru a schimba un bec si-am decis ca de niciunul. Pot sa-mi schimb si singura becul.

Prin urmare a trebuit sa gasesc un motiv mai bun ca sa pastrez niste oameni in jurul meu. Cum ar fi: sa avem o conexiune, sa impartasim aceleasi valori – nu doar la nivel teoretic, ci si practic, sa fie amuzanti, relaxati, sa fie oameni care cred ca lucrurile simple sunt cele mai bune si nu isi complica viata cu telenovele patetice in care eventually ma tarasc si pe mine si sa am ceva de invatat de la ei. Sau mai simplu: oameni pe care i-as lua cu mine pe-o insula pustie.

Checklist-ul n-a fost bifat decat de doi, care-au ramas si-n ziua de azi. Dar de-atunci traiesc mult mai bine, sfat pe care l-am urmat la indemnul lui Basescu. In plus, fraierii de care am scapat instant au facut loc: si asa au mai aparut in timp inca trei. Dar pe astia cinci ii iubesc, cu oricare din astia cinci rad de fiecare data fara sa cautam asta, imi insenineaza ziua, mi-e drag de ei chiar si cand imi sunt antipatici si pot sa le-o si spun fara sa ma renege.

Pe cei care n-au inteles mesajul din prima, i-am trecut in telefon sub numele: “Idiot. Nu raspunde!” si dupa o vreme au incetat.

Tu inca mai calculezi de cati prieteni ai nevoie ca sa schimbi un bec sau esti gata sa inveti sa spui NU?

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!