Dragoste cu nabadai sau…dusmanul iubit

February 6, 2015 at 6:33 am

clapperboard-2Cred ca era si-un film “In pat cu dusmanul” sau asa ceva. Pe ala nu l-am vazut. Dar il vad la tot pasul pe ala care se intampla in real life. In care poti sa juri ca cei doi si-au jurat credinta in a se uri unul pe celalalt, la bine si la rau, pana cand moartea ii va desparti.

Cum ii recunosti? Sunt mai mult certati decat impacati. Mai mult nefericiti decat fericiti. Mai mult despartiti decat impreuna. Ea are mai mereu vocea gatuita cand o suni. Ori de nervi, ori de plans. Ori de efort. Ca impacheteaza. Iar. “De data asta, gata! Te parasesc definitiv, boule!” . Pana data viitoare. El e mai mult absent. Chiar si cand e chiar acolo. “E nebuna, frate!” Se enable unul pe altul. Dar nu ca sa cladeasca, ci ca sa zdrobeasca. Demnitatea. Unul altuia. Nu se lasa, dar nici nu se lasa. In pace. Pareau simpatici intr-o vreme, chiar si cand se certau. Si mai ales cand se-mpacau. Dragoste cu nabadai, iti ziceai, uitandu-te la ei.

Acum te uiti la ei si te-ntrebi de ce s-au luat. Eu ma-ntreb ce n-au iertat.

Sa jure cu mana pe inima si pe-o panglica rosie cine nu…niciodata. Bravo voua! Eu o las jos. Cu rusine-n obraz si tarana-n cap, trebuie sa recunosc ca am si eu jucat rol principal intr-un film d-asta prost cu ceva ani in urma. Pana i-am dat cu clapperboard-ul in cap regizorului si-am fugit de pe platoul de filmare, inainte sa se transforme intr-un serial mai lung si mai prost decat Tanar si nelinistit. Never again, I said to myself!

Zic inteleptii ca-i o linie subtire intre dragoste si ura. A carei incalcare zic eu ca nu se sterge decat cu iertare. Nu cu uitare. Daca n-ai, mai bine o tai. Si-ti vezi de viata, decat sa te urasti cu ala pe care-l iubesti. Sa stai cu dusmanul iubit. C-asa crezi. Ca cel care-a fost candva cel mai bun prieten al tau acum e dusmanul. Cand de fapt tu esti dusmanul. Al tau. Si-ar trebui sa fii si cel mai bun prieten. Tot al tau.

O linie asa de subtire, ca nici nu-ti dai seama cand o calci. Tu. El. Amandoi. Pe rand sau impreuna. Jucati calcatelea si tontoroiul pe inimile voastre. An dupa an! Hai dubla 700! Sunet…merge! Motor…Merge! Actiune! Stop!

Si de la capat. Sau mai bine nu! Your choice!

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page! Sau si mai bine, spune-mi mai jos, printr-un comentariu, daca ai avut vreodata parte de dragoste cu nabadai si cum a fost..sau e:)