Echilibristica in iubire fara plasa de siguranta e singura care conteaza

March 4, 2015 at 7:39 am

echilibristica-in-iubire-fara-plasaTe antrenezi o buna parte din viata. Pentru spectacolul vietii tale. Ala care nu dureaza doar 2 ore. Ci o viata de om. Nu taie nimeni bilete la intrare. Pentru ca nu e un spectacol pentru public. Sau n-ar trebui sa fie. E doar pentru tine. Pentru voi doi. Si asta il face cu atat mai important.

Te antrenezi o buna parte din viata. Ca sa faci performanta. Nu vrei un show de mana a doua. Cu efecte speciale. Cu trucuri ieftine. Vrei the real thing. Vrei performanta. Aia care ramane in istorie. Istoria ta. A voastra.

Dar pentru a face performanta in iubire, echilibristica se face fara plasa de siguranta. Asta e singurul mod in care poti reusi: increderea absoluta in tine, in el, in voi. Restul sunt doar niste antrenamente. Care te pot duce aproape de ce-ti doresti, dar nu vor fi niciodata ceea ce-ti doresti cu adevarat.

Cand mai pastrezi un fost/o fosta aproape, ca sa te prinda daca dai sa cazi, nu ai cum sa faci performanta. E firesc sa nu uiti ca exista, ca au facut parte din viata ta, sa pastrezi legatura si sa te vezi cu ei daca prietenia este cea care sta la baza acestei relatii. Nu despre relatii de prietenie vorbesc. Fiecare dintre noi stim cand e prietenie si cand e plasa de siguranta. Nu trebuie s-o recunosti. Nu mie. Nu in fata lumii. Dar ar fi bine sa ti-o recunosti tie. Ca sa nu te prostesti singur. Caci daca o pastrezi ca plasa de siguranta, nu esti pregatit sa faci performanta. Cel putin nu alaturi de partenerul asta. E atat de simplu.

Unii se antreneaza o viata intreaga si nu au niciodata curaj si incredere sa se arunce in gol bazandu-se doar pe el si pe partenerul sau. Mai bine si-ar cauta altul. Daca te legi cu fire invizibile, s-ar putea sa va-ncurcati in ele. Sa va treziti in aer, cu capul in jos, ca s-au innodat din greseala. Unul o sa cada. Unul o sa ramana suspendat. Daca ramane. Mare branza, si-a salvat trupul. Dar daca impreuna ar fi putut sa-si salveze viata? N-o sa afle niciodata.

Voi mai pastrati cate o plasa de siguranta? 🙂