Impamantarea energetica si americanii

July 2, 2015 at 7:47 am

impamantarea energeticaDupa o calatorie de vreo 3 luni in America acu’ ceva vreme, am ajuns la o concluzie pe care nu cred ca e frumos sa o spun despre tara tuturor posibilitatilor si despre cetatenii ei. Hai sa zicem doar ca in fraza “tara tuturor posibilitatilor”, cuvantul cheie este “tuturor”, fie good or bad. Anyway, zilele astea mi-am adus aminte de ei cand citeam niste articole despre impamantarea energetica, earthing sau grounding.

Conceptul de “earthing” sau “grounding” e vechi de prin anii ’90, dar eu mai ignoranta de fel in acest domeniu, uite ca l-am descoperit abia acum. Teoretic, ca practic il fac de cand ma stiu.

Pe foarte scurt, impamantarea asta a pornit de la ideea ca te simti mult mai bine si in acelasi timp incarcat energetic atunci cand mergi descult prin iarba, pe plaja, prin apa, cand dormi pe pamant…you get the point. Simplu si powerful, dar cu toate astea n-o facem suficient de des. Ce-ar trebui sa facem? Sa mergem mai des desculti prin iarba. That’s all :))

Ce n-ar trebui sa facem? Zic si eu. N-ar trebui sa dam 200$ ca sa dormim pe “earthing sheets” si intre 6 si 250$ pe alte accesorii necesare “impamantarii”;) Eu sunt siderata ca exista atatea business-uri bazate pe asta. Daca exista, inseamna ca functioneaza. Bisnitul, nu neaparat cearceaful. Bazandu-se pe faptul ca roboteii americani nu au timp sa-si plimbe degetele prin iarba in fiecare zi, fiind ocupati sa munceasca si-apoi sa faca networking prin baruri, zbang…“Ia, neamule, salteluta care te va impamanta cand dormi. Tu nu trebuie sa faci nimic. Pui Iphone-ul in priza, pe tine te cablezi la saltea si everything’s gonna be alright”. Waaaw!

Au pus ei si de niste experimente stiintifice sau mai putin stiintifice, care zic ca aceasta impamantare restabileste echilibrul energetic al corpului, prin incarcarea lui cu electroni de la suprafata pamantului si prin descarcarea de radicali liberi aflati in corp. Evident, exista si alte studii care se opun teoriei.

Pana se hotarasc ei ce si cum, lasand la o parte americanii si comertul cu amanuntul, cert e ca ai intr-adevar o stare de bine atunci cand te “handralesti” cu picioarele goale prin natura. Asa ca daca vrei sa te simti mai bine, experimenteaza. Daca-mi zici ca n-ai unde, nu te cred. Daca-mi zici ca n-ai timp, tot nu te cred. Be creative! Poate merge si daca-ti bagi picioarele in vreun ghiveci cu flori de pe balcon? :))

Daca ai ceva de comentat, foloseste cu incredere formularul de mai jos. Or do it on my Facebook page!