Inlocuieste frica de necunoscut cu curiozitatea

April 22, 2015 at 5:10 am

inlocuieste-fricaN-am zis-o eu, asa scria pe o imagine din asta motivationala, gasita pe net. Dar sunt de acord. Pentru ca in momentul in care am vazut-o, mi-am dat seama ca asta am cam facut de cand ma stiu. Intuitiv initial. Apoi autoeducat. Pentru ca mi-am dat seama ca frica te face prost. Si ca momentele in care am reusit sa imi depasesc frica, au fost cele in care o parte din mine zicea: Ia vezi? Acolo ce e? Si ma duceam sa vad.

Ma duceam sa vad ca un copil curios. N-as vorbi de frica daca n-as cunoaste-o. Daca stau bine sa ma gandesc, cred ca-s cea mai fricoasa persoana pe care o cunosc. Mi-e frica si de umbra mea (wow, nu-mi vine sa cred ca recunosc asta in mod public:)), dar cei care ma stiu n-ar crede asta niciodata, iar cei care ma cunosc de-a binelea stiu ca mai tot ce am facut, a fost in pofida fricii si nu pentru ca nu as fi simtit-o cum imi rasufla in ceafa. Every fucking time!

Au fost momente cand am fost aproape paralizata de ce urma sa fac, noroc cu curiozitatea care urla in mine: Pe aici am vazut cum e. Stiu cum e si nu-mi place. Ma duc pe dincolo sa vad cum e si pe acolo. As vrea sa te mint, ca sa te incurajez, dar nu-mi sta in fire. As vrea sa-ti spun ca de fiecare data a fost mai bine pe dincolo. Dar n-a fost asa. Uneori a fost mai bine. Alte ori a fost horror. Oh, da, dau in scris ca ma mai si insel:)) Am zis ca nu detin adevaruri absolute. Dar macar am aflat cum e si altfel si de-acolo am putut sa fac alti pasi spre binele meu.

Dar simplul fapt ca n-am lasat frica sa dicteze in locul meu, pentru mine is good enough. Asa ca, atunci cand vrei sa faci ceva, dar ti-e frica de te caci pe tine pentru ca universul cosy in care te-ai obisnuit s-ar putea sa fie inlocuit in curand de unul total necunoscut, inlocuieste frica asta cu curiozitatea aia de copil care vrea sa afle si cum e pe dincolo. 

Daca ai ceva de comentat, foloseste formularul de mai jos. Sau pagina de Facebook!