La bine si la rau

January 25, 2015 at 6:06 am

la-bine-si-la-rauO vrei pe toata, asa-i? Iubirea, bre, ce altceva?! Normal c-o vrei, cine n-o vrea? Cu curcubeie si muci de fericire, cu inorogi si praf de stele, cu inima care da sa iasa din tine de atata bine? Foarte bine!

Asa si trebuie. Aia-i iubire. In my book. Doar ca unii nu stiu sa se opreasca la bine. Sau nu vor. O fi de la impamantenitul ala de “la bine si la rau”, pe care-l zic in cor si-n toate filmele, popa, primarul si capitanul. De parc-ar vrea sa se-asigure de rambursarea creditului in orice conditii. N-ai voie cu d-astea…faliment personal, ce-i aia? N-auzi, bre, la bine si la rau! Ce nu-ntelegi?

Ho, domle, ca-nteleg! Dar stai sa ne-ntelegem.

La bine si la rau, nu zic nu. Da’ sa fie o clauza speciala, ca se pune doar la rau provocat din exterior. Adicatelea, daca vine boala, saracie, furtuna, uragan, d-astea de forta majora, nu te las in fata taifunului si ma-nchid singura in adapost. D’accord!

Dar cand raul ala il provoci chiar tu, amice, din inside, ca sa zic asa si te lupti cu mine, in loc sa lupti alaturi de mine, cu tot respectul, da’ io nu semnez asa ceva. Cand vezi tu ca nu vine prapadul naturii sa te panichezi tu ca n-apuci sa traiesti si la rau, cum au zis “autoritatile” si sa te-apuci sa-l provoci singur?

Ca nu e bine cand e bine. Trebuie sa fie si la rau, n-auzi? Ce nu-ntelegi?

Inteleg, bre, da’ io nu semnez.

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!