La snowboard, ca-n viata

January 10, 2015 at 8:07 am

snowboardDin relatia mea cu snowboard-ul, fundul meu a invatat cele mai multe lucruri: cat de nasol e sa cada de sus, cat de greu e sa se ridice dupa ce proprietara fundului a basculat sarmale cu nonsalanta, cat de repede se poate invineti si mai ales ca unde nu-i cap, vai de el. De fund adica.

Anul trecut am fost io curajoasa satului. M-am aruncat pe partie de una singura cu placa. Vazusem io 3 tutoriale pe Youtube. Ce kkt poate fi asa de greu? N-a fost. Pentru mine, cel putin. Pentru fundul meu, insa…

Dupa ce-am tot carat placa in brate, la deal, am cedat nervos. Caram juma de ora, alunecam 2 minute, cadeam de 5 ori. Asa c-am vrut in teleski. Ca n-aveau telescaun. Sa urc si eu pana in varful partiei. Sa am si eu ca toti copiii.

M-au intrebat oamenii aia daca am mai urcat in teleski cu snowboard-ul. Le-am zis ca nu. Au zis ca m-ajuta. Ca daca am si-un schior e si mai bine. Ca sa ma tin de el. Aveam. Al meu 1/2. Ne-am asezat frumos sa ne vina randul. Ne-a venit. Am cazut din teleski. Amandoi. Sub privirile panicate ale alora de manevrau teleski-ul si in rasetele tuturor oamenilor de pe partie. Cand s-a-ntins cablul ala, ne-a smucit asa de tare ca o secunda mai tarziu eram amandoi cu cracii-n sus. Pe mine m-au tarat grapis de sub instalatie ca nu ma puteam trage singura avand picioarele blocate-n placa si-n plus nu ma puteam opri din ras. Fundul meu nu era insa de aceeasi parere.

Eh, atunci sa mergem la o partie cu telescaun, zic. Sa mergem. Si-am fost. Am urcat si coborat cu gratie de cateva ori. Cadeam cu aceeasi gratie, dar deja ma dadeam experta. Fundul meu era si el fericit. Pana am cazut atat de tare, pe fata, nu pe spate. Atat de tare, de mi-au zburat caciula din cap si muncii din nas. Atat de tare, incat 2 zile n-am putut sa ma intorc singura in pat de pe o parte pe alta.

Anul asta am decis ca mi-e mila de fundul meu si ca doresc a-mi pastra fluidele din nas in nas, nicidecum in zapada, asa ca am luat un instructor. Si m-a-nvatat omul ala niste treburi. Pe cele mai multe le stiam de pe Youtube:)) Dar ce nu-ti spun oamenii aia pe Youtube, e legatura dintre snowboard si viata.

Cand mi-a zis omul ala: “Uita-te unde vrei sa ajungi, nu la placa. Uita-te unde vrei sa ajungi, lasa greutatea pe piciorul ala si corpul tau o sa te duca acolo”… Bah, s-a facut lumina!

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!