#neverlosehope

April 9, 2015 at 9:12 am

hopeTot aud ca romanii sunt indiferenti la problema altuia, ca sunt singurii care nu se unesc. Dar eu cred ca depinde si de ce alegi sa vezi in universul in care te invarti. In universul in care traiesc eu, romanii se si ajuta unii pe altii. Oamenii se ajuta unii pe altii.

Zilele acestea, familia si prietenii lui Vlad Nicolescu au nevoie de ajutorul nostru. Al VOSTRU. Si nu va costa nimic. Ba, mint! Va costa 20 de secunde cat sa semnati o petitie online si sa dati un share, astfel incat cazul lui Vlad sa devina mai vizibil in fata autoritatilor.

Petitia o puteti semna urmand acest link: http://www.petitieonline.com/never_lose_hope_vlad_nicolescu

Cine este Vlad Nicolescu?

Un tanar marinar angajat ca inginer pe un vas comercial inregistrat sub pavilion maltez.

Ce s-a intamplat cu Vlad?

Aceasta este intrebarea la care asteapta raspuns de 10 17 zile incoace, mama si prietenii sai.  Vlad a disparut pe 29 martie 2015, acum 10 17 zile, in conditii suspecte de la bordul navei pe care lucra.

Unde s-a intamplat?

Vlad a disparut in timp ce nava era in larg. Vasul plecase din portul Choggia din Italia si se indrepta spre Algeria.

Ce se stie pana acum?

Eu nu-l cunosc pe Vlad, iar informatiile sunt primite pe pagina mea de la o buna prietena de-a lui Vlad, care m-a rugat sa ii ajut printr-un share. Conform spuselor ei: “Cand au constatat disparitia lui Vlad , vasul s-a intors in portul din Italia de unde plecase, sa il caute, iar de acolo s-au intors in drumul lor spre Algeria”

Ce e fishy?

1. “Din cate stim, legile marinaresti spun ca atunci cand se intampla ceva vasul trebuie oprit si mers acolo sa se faca ancheta”, spune aceeasi prietena a lui Vlad. “Insa cei din Algeria in loc sa opreasca vasul in larg si sa mearga acolo , asteapta sa ajunga vasul in port pentru a incepe ancheta” .

Deci oamenii astia au descoperit ca au ramas fara un om la bord, s-au intors, au cautat un pic, n-au gasit si apoi si-au vazut de drum. Dincolo de lipsa de interes pentru un om, aparent, nu s-a respectat procedura . Spun aparent, pentru ca este vorba despre o lege pe care nu o cunosc, iar pana aseara singurul raspuns primit de familie de la autoritati a fost ca “nu il gasesc”

UPDATE 09.04.2015, 17:39 S-a primit primul raspuns oficial din partea autoritatilor: “Nava este in port la Bejaia/Algeria , autoritatile au urcat pe nava si au luat declaratii tuturor membrilor echipajului.Toate materialele vor fi trimise autritatilor italiene care vor face ancheta in continuare. Nava pleaca maine spre Italia si niciun membru din echipaj nu paraseste nava pana nu se termina ancheta.” (sursa)

Update 10.04.2015: Nava este in port la Bejaia/Algeria, autoritatile au urcat pe nava si au luat declaratii tuturor membrilor echipajului. Toate materialele vor fi trimise autoritatilor italiene care vor face ancheta in continuare. Nava pleaca maine spre Italia si niciun membru din echipaj nu paraseste nava pana nu se termina ancheta.

2. “Insa disparitia lui este suspecta doarece capitanul vasului i-a dat de inteles mamei lui Vlad ca acesta s-ar fi sinucis. Ceea ce este imposibil. Nu avea de ce.”  Mama si prietenii lui Vlad exclud versiunea sinuciderii, caci asa cum il cunosc ei pe Vlad, acesta nu avea niciun motiv sa faca un astfel de gest. O sa spui ca sunt subiectivi. Evident ca sunt subiectivi, but that’s not the point!

What’s the point?

The point is…10 17 zile e mult? Daca stai pe o plaja si te bucuri de soare, probabil ca e putin. Daca stai si te uiti la ceas din cinci in cinci minute fara sa stii unde se afla sau gandindu-te ca sotul tau, fratele tau, prietenul tau sau copilul tau s-ar putea sa fie ranit undeva la mii de kilometri distanta, probabil ca pare o eternitate. 

The point is…ce poti sa faci? Poti sa reactionezi sau poti sa actionezi. Poti sa disperi sau poti sa speri. Poti sa speri ca e inca in viata. Poti sa speri ca autoritatile isi vor face treaba si vor afla ce s-a intamplat cu copilul tau. Dar daca autoritatile par a amana sa-si faca treaba, ce poti TU sa faci? Poti sa pui presiune. Sa faci cazul vizibil in media, astfel incat sa nu ramana doar un dosar pe un birou. Poti sa speri ca prin toata mediatizarea, cazul tau va atrage atentia macar a unui OM care nu se multumeste sa stea 8 ore la serviciu in timp ce timpul trece leafa merge, atentia macar a unui OM care va face tot ceea ce ii sta lui in putinta prin meseria lui, ca sa iti dea un raspuns clar: “Ce s-a intamplat cu Vlad?” “Ce s-a intamplat cu copilul meu?”. Chiar daca acest raspuns iti va rupe sufletul in bucati, vrei sa stii ADEVARUL.

Stii cum e cand ai ceva de rezolvat care implica birocratie? Cand la o institutie primesti un raspuns, la alta alt raspuns, cand esti pus pe drumuri ca dosarul e incomplet, cand ai senzatia ca daca nu ai bani, relatii sau noroc in viata n-o sa reusesti niciodata sa o scoti la capat? Cand lucrurile sunt amanate la nesfarsit si nu poti sa scoti o nenorocita de hartie pentru ca nici macar procedura nu ti-o spune cineva cu claritate? Sunt convinsa ca stii. Si eu m-am lovit de asta. Dar de fiecare data a aparut cate un om. Un functionar informat, senin intre zeci de fete acre, care si-a facut timp 20 secunde sa faca lumina. Unii ii spun noroc. Eu cred ca mi se intampla pentru ca eu cred in oameni.

Uneori e vorba despre o simpla hartie. Alteori de o viata de om. Azi este vorba despre viata lui Vlad si intrebarea la care cei apropiati lui asteapta un raspuns: “Ce s-a intamplat cu Vlad?”

Ce se doreste?

Ca autoritatile sa isi faca treaba cat mai rapid. Sa nu renunte la cautarea lui Vlad si sa inceapa ancheta. Sa caute adevarul. Sa il afle. Si sa il spuna.

Cum poti tu sa ajuti?

Poti sa ii ajuti sa faca si mai vizibil cazul lui Vlad. Cum?

Semnand online petitia si dand un share pe facebook cu urmatoarele detalii:  #neverlosehope  #cesaintamplatcuvlad  http://www.petitieonline.com/never_lose_hope_vlad_nicolescu 

Ca sa ajunga macar la un OM.

Petitia este aici : http://www.petitieonline.com/never_lose_hope_vlad_nicolescu . Au ajuns la aproape 4,000 6,000 7,000 11,000 de semnaturi. Hai sa strangem mai multe!

Pagina de facebook creata de prietenii lui Vlad, unde posteaza informatii noi despre caz, aici: https://www.facebook.com/pages/Ce-s-a-intamplat-cu-Vlad/1629705397266300

Daca esti din zona Eforie Nord si nu numai, iti poti arata suportul cu un gand bun si participand la intalnirea organizata de prietenii lui Vlad, aici: https://www.facebook.com/events/1424890371158515/

Daca ai un gand bun pentru ei sau o informatie pe care o consideri importanta, foloseste cu incredere si formularul de comentarii de mai jos.