Nu e trist sa-ti petreci sarbatorile singur

January 13, 2015 at 7:11 am

singur-de-craciunTrist e sa ti le petreci alaturi de persoana nepotrivita! Am vrut sa scriu articolul inainte de Craciun, dar nu m-ar fi crezut nimeni. Pentru ca inainte de Craciun, toata lumea o ia razna. De Craciun, uiti mai repede ca esti intreg si nu un amarat de 0,5 care incearca sa se intregeasca prin altul cu orice pret. De obicei prea mare.

De Craciun toti se-asteapta sa gaseasca sub brad jumatatea, armonia si pacea. Ce daca-n restul anului “jumatatea” pare insuficienta, armonia scalambaiata de acorduri discordante, iar pacea e data la schimb pe-un compromis nenorocit?

Crezi ca dac-ai fost cuminte, mosu’ iti aduce. Dar mosu’ iti aduce mai degraba daca ai fost cu minte. Oricum ar fi, negresit iti aduce ce-ai cerut. Trebuie doar sa inveti sa citesti in hartia aia goala de langa brad. Sau plina cu nimicuri. Sa asculti de sentiment. Ala care urla-n tine ca nu e bine. Ala care zice: fugi! Ala care te face sa-ti doresti sa ai buton de engage ca sa te teleportezi de pe partie din Austria, singur la tine-acasa sau la mama-ta. Sa cantati colinde impreuna, in timp ce tata-tu a adormit la film in fotoliu, desi se jura ca nu, atunci cand dai sa stingi lumina.

Si sa fii mai cu minte in anu’ ce va sa vie . Sa faci loc. Ca si-asa mosu-i gras, fir-ar sa fie! Cum sa-ncapa umflatu’ pe horn cu jumatatea, armonia si pacea-n brate daca hornu-i blocat de un useless guy (girl) de care tii cu dintii?

Nu spun ca-i fericirea sublima sa fii singur de Craciun, dar decat sa plangi in sarmale in doi, mai bine sa razi in stele singur.

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!