Nu ma intereseaza sa fiu egala barbatului de langa mine

February 25, 2015 at 7:56 am

yin-yangPrin natura job-ului (fost ce-i drept), am primit si inca mai primesc, tot soiul de invitatii  la diverse evenimente dedicate exclusiv femeilor din domeniu. Caci domeniul este cumva inca dominat de barbati, dar nu pentru ca barbatii ar exclude femeile sau nu le considera suficient de competente. Drepturile sunt egale, oportunitatile la fel, femeile apreciate in aceeasi masura ca barbatii. Am vazut femei reusind unde barbati au dat fail. Si le aplaudau cu admiratie sincera, ba chiar veneau si la prezentarile pe care le tineau. Ca sa invete de la ele. Si totusi niste doamne s-au hotarat sa organizeze evenimente dedicate doar femeilor. Beats me why. Domeniul este IT ca sa fiu mai precisa, dar la fel de bine putea sa fie si constructii. That’s not the point.

Anyway, azi mi se par stupide evenimentele dedicate unui anume sex, fie el masculin sau feminin si nu inteleg ce e in capul celor care organizeaza asemenea monstruozitati. Vrei egalitate, dar faci discriminare. Pai nu e ca si cum l-ai bate pe cel care loveste? Cu asta macar as putea fi de acord! Macar o data.

Evenimentele organizate pentru un sex anume exista pentru acelasi motiv pentru care s-au inventat bordelurile: ca sexul respectiv sa-si verse…frustrarile.

Don’t get me wrong. Sunt recunoscatoare pentru dreptul la vot, dreptul de a purta pantaloni, de a lua anticonceptionale si cate si mai cate. Inteleg si admir lupta femeilor atunci cand toate lucrurile acestea nu erau accesibile lor. Povestea Ameliei Earhart si a altor pionieri  in domeniile lor ma fac sa plang cu muci in batista de fericire ca au existat astfel de oameni. Am zis oameni, nu femei sau barbati, caci de cele mai multe ori, oamenii care au deschis cate un astfel de drum, n-au facut-o in ciuda sexului opus, ci pentru ca asa si-au vazut cu ochii mintii propriul destin si au facut tot ce au avut de facut pentru a si-l construi. Iar asta este de fapt ceea ce a produs schimbarea lumii inconjuratoare, zic eu.

I wonder cum se pozitioneaza acasa femeile care participa la astfel de evenimente. Daca fac diferenta intre drepturi egale intre specialisti, indiferent de sex si egalitate intre sexe? Caci eu nu am simtit niciodata, ca profesionist, ca as avea mai putine drepturi decat barbatul de la biroul de langa si nici acasa decat barbatul de langa mine. Cat despre egalitatea intre sexe, pe mine nu ma intereseaza sa fiu egala cu barbatul de langa mine. Nu vreau sa-i fiu nici inferioara si nici superioara, mainly pentru ca in my book, mi se pare ca e ca si cum te-ai apuca sa compari yin si yang.

Restul e fum in vant si lupta absurda in casa pe care ati cumparat-o impreuna.

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!