Nu poti sa dai ceea ce n-ai: incredere

February 1, 2015 at 12:16 pm

nu-poti-sa-daiTot aud de cand mama m-a facut ca increderea se castiga. Ca trebuie sa oferi putin cate putin, vezi daca celalalt merita si pe masura ce cunosti mai bine, dai mai mult. Pana intr-o zi cand o sa ajungi sa ai incredere totala. Daca mai apuci.

Mie mi se pare bullshit. Ca nu se pupa cu logica mea. Cum adica increderea se castiga? Pai nu e ca si cum toti am fi vinovati pana la proba contrarie? Adica in loc sa te pun la loc de cinste, boule de te-am ales cu mana, capul si sufletul meu, nu prea am incredere in alegerea mea si te bag intai la parnaie asa vreo 12 ani si din cand in cand, pe motiv de buna purtare, te scot pe cautiune, dar te tin sub supraveghere. Sa faci si tu la fel cu mine. Ne-om intalni din cand in cand la popota sau la gardul de sarma ghimpata, in caz ca unul iese mai repede. Daca rezisti, fericitule, o sa beneficiezi apoi de toata increderea mea. Iar bineinteles, in tot acest timp, comportamentul tau nu va fi afectat de lipsa mea de incredere, ci vei ramane acelasi pur pe care l-am luat. Si eu la fel.

Mda, posibil sa fie logica mea gresita. Not! Pentru ca mie mi se pare mai simplu s-o dai pe toata de la inceput. Increderea adica. Logica mea zice ca mai bine-o dai pe toata, macar stii o treaba: ori stie ce sa faca cu ea, ori nu. Daca nu stie din prima, n-o sa stie niciodata. Ca tine de caracter. Selectie naturala si timp salvat, de unde ma uit eu. Dar poate ma uit din alta parte. Iar daca n-o dai, inseama ca n-ai. Incredere in tine. Nu in el. Fie prieten sau consoarta.

N-ai suficienta incredere in tine sa crezi ca ai facut alegerea buna, sa crezi ca si daca n-ai facut-o vei putea supravietui inselaciunii, sa crezi ca vei putea gestiona furtul asta calificat sau nu fara sa cazi din picioare, sa crezi ca poti sa mergi mai departe intreg. Dar iti imaginezi ca dupa 5 ani, 7 ani, 12 ani, 20 de ani impreuna o sa poti supravietui mai usor? O sa poti gestiona mai bine uciderea increderii? Eu cred ca doar iti vei fi petrecut prea mult timp cu infractorul si-ti va fi mai greu sa-l condamni definitiv si irevocabil.

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!