Nu stiu cum de l-ai luat asa prost cum e

February 2, 2015 at 9:19 am

asa-prost-2Femeia dictator. N-are mustata, dar are dreptate. Mereu. Ea stie. Tot. El stie…nimic. Nimic cum trebuie. Cum adica cum trebuie? Adica in felul in care le face ea, ce-i asa de greu de inteles? Masa se strange intr-un fel anume, tricourile la fel, covorul se aspira de la stanga la dreapta, papucii de casa-s papuci de casa, aia de balcon sunt de balcon, ce dumniezaului (da, cu d mic) e asa de greu?

Hitler e mic copil pe langa femeia dictator. Ea il vaneaza pe fraier zilnic, in mod constant, de mai multe ori pe zi, uneori timp de o viata. Incearca sa-l extermine. Sau sa-l “extermuteze” :)) cum a zis un nenea intr-o zi in autobuz, pe vremea cand il frecventam. Il invata prima data cu frumosul, cu dragoste si intelegere. Fraierul zambeste si pare ca pricepe. Pana data viitoare, cand il scoate la tabla.

– Ia spune tu, iubi, pisi, piti, miti, titi, cum ai invatat sa strangi tricourile?

Ooopss…Tanarul zambeste tamp si incearca s-o dea la pace. Ea, inca la-nceput de drum, ii mai arata inca o data rabdatoare. Tanarul zambeste in timp ce impacheteaza de zor cu un ochi in televizor si pare ca pricepe. Pana data viitoare. Cand ea se uita in dulap si da sa lesine. Ce crezi? Tricourile impachetate – partea lui – sunt impachetate altfel, nu conform standardelor nemtesti, din Germania lor mica de 60 mp, la care platesc impreuna.

– Nein, nein, nein! 4, treci la loc, animala, n-ai invatat nimic.

Si da-i si scoate armele. Si impusca-l pe fraier. Dar nu in cap. Nici in maini. Ca deh, trebuie sa mearga la lucru. Si sa stranga si tricourile cand se-ntoarce. Asa ca de astea are nevoie. Impusca-l unde nu-i mai trebuie. Direct in coaie! O data, de doua ori, de sapte miliarde de ori. Zi dupa zi. Da-i ca duce! Le-a avut mari la un moment dat…are de unde.

Si da-i cu reguli dupa reguli, unele mai bune decat altele. Logice si eficiente de altfel. C-am uitat sa spun ca femeia dictator nu e om rau. Dimpotriva. Femeia dictator e in fiecare dintre noi (n-am facut nici eu exceptie:), mai mult sau mai putin. Fiecare avem o mustacioara interioara de Hitler mostenita sau capatata. Unele o epileaza, altele o lasa sa creasca. Femeia dictator e o mama si o sotie exceptionala in rest. Si-l iubeste pe fraier. In felul ei. Doar ca are ea o schema dupa care lucreaza. Si nu-ntelege de ce el nu intelege, ca schema ei le poate usura viata. Daca nu le-o distruge.

– Intelege, bre, da’ nu-i pasa!

– Aha, deci nu-i pasa de mine!

– Nu, bre, nu-i pasa de schema. De tine-i pasa, ca d-aia si incearca in continuare, chiar si-asa impuscat in coaie!

Mai trece-o vreme si parca parca incepe sa se dea pe brazda. El. Ca de obicei femeia dictator are ochi bun. Alege d-ala de treaba. Care se supune. Ca-si da si el seama ca nu prea-l duce capu’. Desi intr-o vreme se descurca onorabil parca. Anyway, acum le face pe jumate bine. Da’ tot nu-i bine. Ca mai binele binelui poate e raul. Asa e el, mai slow. Iar ea, speedy gonzales. Asa de speedy si de multi-tasking, ca in timp ce il impusca, ajunge sa le faca ea singura pe toate, ca sa-i arate prostului prost ne-bun de nimic, cum se face treaba treaba. Si-apoi ii reproseaza ca n-o ajuta! Ca daca nu le face ea, nu le face nimeni si-o sa cada casa pe ei.

Bre, ma-ntreb cum de l-ai luat asa prost cum e. Si nesimtit pe deasupra. Si mai ales cum iti explici ca prostul prostilor care nu e-n stare de nimic acum, a reusit sa supravietuiasca circa 25-30 de ani pana te-a cunoscut pe tine, salvatoarea. Si mai ales, cum a reusit sa te cucereasca asa prost cum e. Si mai ales, mai ai nevoie de el? Ca unora le plac barbatii prosti. Prosti de buni, chiar si asa mai coiless cum il lasi tu.

Ah, mai ai? Si parca nici nu-i asa de prost? Si te-ajuta cum stie el? Atunci lasa-l! Nu alteia, bre! Lasa-l sa te ajute. Sa gaseasca solutii. Singur. In ritmul… nici al lui, nici al tau. Al vostru! Just relax, sit back and remeber: a supravietuit si inainte de tine si poate sa o faca si dupa tine, la fel de bine. Cu tine, insa, s-ar putea sa nu. Ca incerci sa-l “extermutezi” :))

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!