Oamenii care vor sa-si futa viata trebuie lasati sa o faca!

April 27, 2014 at 11:58 am

libertateConsider ca fiecare om are dreptul de a face ce vrea cu viata lui: ceva bun sau un rahat cu perje, dupa cum il duce capul, vointa si dorinta. Si daca al lui cap zice ca trebuie sa-si futa viata, trebuie lasat sa o faca.

Oricum fiecare dintre noi incercam sa ne futem viata in fel si chip: fumat, baut in exces, drogat, condus cu viteza, incapatanarea proprie, bagat in relatii toxice, stresat pentru toate tampeniile pamantului ori alergat dupa cai verzi pe pereti sau orice altceva mai inventam si care gets the job done…the job fiind fututul vietii. Fiecare ne alegem drogul si-l folosim dupa bunul plac pana ce decidem, daca decidem, ca totusi ar fi mai bine sa profitam de minunatia asta numita viata.

Sa te interpui intre un om si drogul lui, sa decizi tu in locul lui ca viata e faina si sa-l grabesti sa vada asta inainte ca el sa fie pregatit sa o faca sau sa-ti ceara ajutorul, inseamna sa iti pui singur in carca o responsabilitate care nu este a ta si inseamna sa esuezi inca inainte de a incepe – caci pe lumea asta nu-l poti schimba pe altul, ci doar propria-ti persoana. Dar mai mult de atat, inseamna sa atentezi la libertatea celuilalt...si asta nu se face, monser!

Cum zicea si prietenul Jean-Paul Sartre: “Man is condemned to be free; because once thrown into the world, he is responsible for everything he does.[…]It is up to you to give [life] a meaning.”

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!