Oamenii mari construiesc case

May 12, 2014 at 5:29 am

reckles and brave….in care vor sa puna lucruri si oameni mici. Ai lor: lucrurile lor si oamenii lor mici. Care sa stea frumos, asa cum ii aseaza ei, matematic: canapeaua in fata tv-ului la distanta potrivita in functie de diagonala, aragazul in bucatarie, tabloul pe perete, omul mic in camera lui cu ratuste frumos desenate pe pereti. Preocupati sa calculeze distante, simetrii arhitecturale, rate la banca, de cele mai multe ori uita sa toarne iubire peste toate.


Televizorul sta acolo unde il pun ei si le rosteste stiri “importante” in fiecare seara in loc ei sa rosteasca omului mic povesti din carti ori povesti din viata care sa-l ajute sa creasca frumos, aragazul sta shinny si alb in bucatarie, incalzind semipreparate in loc de bucate cu dragoste, iar omul mic nu are voie sa-si atarne pictura infantila in locul operei de arta ce troneaza pe peretele de-a lungul scarilor.

Si lucrurile stau asa cum le pun oamenii mari. Iar oamenii mici se supun si ei pana la urma, invata ordinea lucrurilor de la oamenii mari. Si invata ca asa trebuie sa fie si ca ei nu au voie sa schimbe ordinea lucrurilor dupa bunul plac, dupa logica sau inima lor.

Si apoi oamenii mici cresc si ei si trec prin viata fara macar sa incerce sa schimbe ordinea lucrurilor sau simtindu-se stingheri in ordinea trasata de altii, dar fara a avea curajul de a schimba ceva. Once in a while, cativa gasesc curajul si stiu ca ordinea aceea nu e a lor si ca their song just has not been yet sung.

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!