Sa le tai sau sa le las lungi?

April 7, 2015 at 5:04 am

sa-le-tai-sau-sa-le-las-lungiDaca tot vorbeam ieri de aruncat cu piatra, uite ca, desi nu ma uit la TV, mai ajung la mine informatii care bulverseaza neuronul unora si-n loc sa se culce, dau si-n online pana crapa tastatura. Sau neuronul. Ca o fi, ca o pati, ca-i mai putin jolie, ca se iau copchilele dupa ea, al naibii statut de persoana publica ar putea-o supune pe mandra la un supliciu mai mare decat decizia in sine. Daca i-ar pasa. Hopefully e mai balansata (a se citi echilibrata) decat oamenii care au acces la o platforma wordpress si un buton de publish.

Evident, fiecare are dreptul la o opinie si la libera exprimare. Inclusiv eu:) Dar nu mi-e clar cand s-a decis ca dreptul la libera exprimare este mai important decat acela de a face ce vrei cu propriul corp.

Era pe vremea mea un banc amuzant (pentru mine:) : Sa-mi tai venele sau sa le las lungi? Pana la urma, fiecare face ce are de facut. Piatra zboara si cel mai probabil n-o sa nimereasca tinta, dar pe unii s-ar putea sa ii doara mana de la atata aruncat. Ca e bine sau e rau…who are we to judge? Dreptul de a face ceea ce consideri de cuviinta cu propriul corp… Tu renunti la dreptul asta? Ai vrea sa se faca un juriu si din spatele unor calculatoare sa voteze altii in locul tau cand ai Tu de decis pentru corpul tau si pentru viata ta? Ma-ndoiesc.

Daca-mi spui ca e persoana publica si copchilele din intreaga lume vor sari acum in bratele chirurgilor (asa ceva zicea o doamna, mama a 2), personal cred ca-i mai degraba o chestiune de educatie, pe care ce crezi? A primit-o de la tine ca parinte. Si apoi de autoeducatie.

Altfel, e decizia unei femei si atat. A unui om. Alt om. Decizie luata de ea cu ea si poate cu familia ei. Si ma-ndoiesc ca o astfel de decizie se ia light. Prin urmare, pentru ca si eu am acces la un buton de publish, pot sa intreb: unde e toleranta? Ca daca as fi bitch pana la capat si-as da cu piatra, as intreba pe romaneste asa: pe tine ce te fute grija?

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page! Or below!