You can say NO

January 23, 2015 at 9:48 am

naxos-islandA fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi, nu s-ar povesti. A fost o vreme, acu’ demult apusa, cand NU nu era o optiune. In capul meu. Cum sa refuz sa ajut? Dadeam bucati din mine, mai ceva ca la aprozar. Pe datorie, nu asa oricum. Ca nici macar nu le-aveam. Dar le dadeam si-apoi faceam eu rost de ele cumva.


Da’ zic c-a fost bine si-asa. Ca daca tot trebuia sa fac rost de aceste bucati din mine pe care nu le-aveam, da’ tocmai ce le promisesem, ma grabeam apoi sa le gasesc, ca sa mi le alipesc. Si poate ca asa m-am intregit mai rapid. Dar m-a costat ceva. Pana-ntr-o zi cand am invatat sa spun NU. Am mai scris despre asta aici. Ma rog, de-atunci nu mai dau decat daca am si daca vreau.

Anul trecut, in Grecia, pe insula frumoasa, o grecoaica mi-a facut ziua din punctul asta de vedere. Si amara si adorabil de amuzanta, cu ceea ce-a ramas si pana-n ziua de azi, spre amuzamentul apropiatilor: “You want it or not?”

Cum ne-am hotarat noi asa sa inchiriem o masina ca sa vizitam Naxos, am rezervat un model de masina agreat impreuna cu jumatatea mai putin bitchy si cu dealer-ul de masini, am platit, urmand ca a doua zi dimineata sa ridicam masina de la compania respectiva.

A doua zi ne prezentam cu entuziasmul in brate, cand ce sa vezi? Dealer-ul de cu o zi inainte, se transformase intr-o dealer-ita focoasa, care taia si spanzura in stanga si-n dreapta. 5 minute mai tarziu, ne explica intr-o engleza in cadrul careia nu se chinuia ca orice roman sa-si ascunda accentul, ca deal-deal, da’ iaca, masina rezervata de noi i-a fost data altuia si ca nu mai are  sa ne dea decat una mai mica si mai rapanoasa.

– You want it or not? zice mandra.

– What can I say? dau io din colt in colt..

– You can say NO!  zice ea, zambind. (a se citi NO cum se scrie, fara accent de cercetator britanic ori american)

Da’ frate, you can say NO.

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page!