Cetatea Rupea

April 17, 2015 at 10:57 am

cetatea-rupeaE numai buna de vizitat. Se afla la vreo 50 km de Brasov, undeva pe la jumatatea drumului dintre Brasov si Sighisoara si nu ai cum sa o ratezi, caci se ridica semeata pe un deal, Dealul Cohalmului mai exact. Iti atrage atentia de la distanta si pe masura ce te apropii, te cucereste si mai tare. Mai ales de cand a fost renovata.

Asa cum ne tot minunam in city break-uri externe de toate pietrele pe care le vand celelalte natii turistilor, cred ca ar fi bine, macar din cand in cand, sa privim cu aceiasi ochi de turist entuziast si pietrele din Romania. Mai ales ca, aparent, cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice, primele semne de asezari omenesti datand de prin paleotic si neoliticul timpuriu (5.500-3.500 î.H.).

Prima atestare documentara a fortaretei dateaza de la 1324 si zice wiki ca a fost construita la imbinarea drumurilor ce faceau legatura intre Transilvania, Moldova si Tara Romaneasca prin pasurile sud-estice. Cool, huh? Si o poti vizita cu doar 10 lei. Mai multe detalii despre istorie, legende si program de vizitare gasesti pe site-ul oficial.

Ce pot eu sa iti spun e ca drumul este foarte bun, iar privelistea minunata si sentimentul pe care il ai cand esti deasupra lumii si vantul iti suiera pe la urechi este incomparabil. Dar ce tot trancanesc eu? Mai bine te duci sa vezi cu ochii tai.

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page or below!