Pune mana si cumpara-ti un bilet de avion!

June 12, 2014 at 11:35 am

cumpara-ti-bilet-de-avionAeroporturile ma excita maxim: fie ca plec eu, fie ca astept sau conduc pe cineva, ma trezesc cu un zambet din care cu greu imi bag dintii inapoi in gura. Bine, nu chiar toate: cele de la tara, cum e Beauvais din Paris sau cum era Baneasa, unde era suficient sa ai forma humanoida ca sa treci de security, alea nu se incadreaza decat la un soi de aerogara deprimanta.

Vorbesc de restul new and shinny, in care oamenii merg in drumul lor, cu zambetul pe buze spre un drag sau cu lacrimi in ochi indepartandu-se de un drag, calmi si rabdatori – sperand sa nu piue ca sa nu fie pipaiti sau dimpotriva, sa piuie si sa fie pipaiti – ori grabiti, cercetand afisajele ce ii indruma spre vazduh si in acelasi timp spre o infinitate de noi posibilitati. E o energie in toti oamenii astia, pe care nu o gasesti niciunde in alta parte. Sau cel putin asa o percep eu.

Pe ritmuri de trollere si Cesaria Evora, imi place sa-i cercetez si sa ma cercetez in timp ce-i cercetez. Ma uit la ei, la noi si ma gandesc cum o ardeau stramosii nostri rupandu-si fundul pe cai luni in sir, strabatand prin ploaie si vant aceeasi distanta pe care noi o facem acum in 2 ore. Ma uit la ei, la noi si ma gandesc la oamenii aia de isi riscau viata trecand Dunarea inot, in speranta ca vor apuca sa savureze o gura de libertate.

Asta e energia pe care o simt in aeroport: libertate! Libertatea de a te urca intr-un avion si de a te duce in orice colt al lumii asteia dupa el, dupa ea sau dupa tine, dupa nimic si dupa tot, libertate pentru care altii ar fi fost in stare sa moara la un moment dat, iar noi nu profitam de ea atat de des si de bine pe cat ar trebui.

Sunt atat de multe lucruri pe lumea asta care te asteapta in a silent perfect way sa le descoperi, incat nu inteleg ce mai astepti ca sa pui mana sa iti cumperi un bilet de avion. Destinatia poate fi sau nu importanta, dupa caz, dar drumul va face toti banii. Cross my heart!

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page! Or below!