Turnul Montparnasse in loc de Turnul Eiffel

April 3, 2015 at 5:10 am

montparnasse-4Daca vrei sa vezi Parisul de sus, dar nu vrei sa te inghesui in turnul Eiffel, exista o varianta si mai buna. Cum adica? Sa te duci pan’ la Paris si sa nu pui picior in Tour Eiffel? Aaaa…da. Sau cel putin, asta a fost placerea mea. Ne-am vazut de aproape, ne-am placut, dar aglomeratia m-a indepartat de el si m-a impins spre Montparnasse, despre care citisem inainte si aflasem ca il poate inlocui cu succes pe Eiffel, daca nu tin mortis sa ma cocot doar de dragul numelui. Si n-am tinut.

Cine-i domle Montparnasse asta? E o cladire de birouri, care are o inaltime de aproximativ 200 m si ofera o priveliste 360 asupra Parisului. Vezi si turnul Eiffel de acolo. E deschis 365 de zile pe an, de la 9.30 dimineata pana la 22.30 sau 23.30 in functie de sezon, nu am stat la coada decat vreo 2 minute, biletul este cred 15 euro (il poti achizitiona si la intrare si online), liftul te duce in doar 38 de secunde la etajul 56 de unde poti vedea tot Parisul, iar de acolo poti urca pe terasa securizata cu geam pe lateral, dar aflata sub cerul liber. Poti intarzia oricat acolo, privelistea e minunata atat ziua, cat si noaptea, iar daca vrei un quelque chose care sa te faca sa te simti si mai parizian, poti servi un pahar de sampanie. 

Pentru ca am prostul obicei sa ma bucur mai mult cu ochii si mai putin cu aparatul foto, puteti face un tur virtual si vedea mai multe imagini aici, pe site-ul oficial.

Turnul este foarte aproape de gara Montparnasse si de statia de metrou. Zona Montparnasse a devenit faimoasa prin anii ’20-’30 cand, zice Wiki, multi artisti si intelectuali migrau din Montmartre catre acest cartier. De altfel, pe multi dintre ei, printre care Charles Baudelaire, Constantin Brancusi, Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, ii puteti gasi in cimitirul Montparnasse, aflat in apropierea turnului. If you want to say hi! 🙂

Daca ai ceva de comentat, do it on my Facebook page! Or below!

Tags: